Nagycsaládosok számára gyűjtöttek idén a XVII. Jótékonysági Szóvivő Bálon

2023, Február 14 - 14:20

Nagycsaládosok számára gyűjtöttek idén a XVII. Jótékonysági Szóvivő Bálon

Ismét a Marriott Hotelben rendezték meg a XVII. Jótékonysági Szóvivő Bált, ahol sztárfellépők sora szórakoztatta a résztvevőket. A február 11-ei eseményen amellett, hogy díjakat adtak át, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének és a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének gyűjtöttek adományokat.

„Nagyszerűen sikerült a rendezvény, mind pedig a jótékonysági cél részterületének teljesítése” – árulta el az eseményt támogató Prémium Média & Sport Management érdeklődésére dr. Orodán Sándor. A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének alapító-elnöke hozzátette, a mostani eseménnyel nem ért véget adománygyűjtő kampányuk, egész évben várják a felajánlásokat.

„Az előző 16 bál bevételeit gyermekgyógyítási célokra ajánlottuk fel, a tavaly bekövetkezett rezsiárrobbanás után viszont úgy döntöttünk, hogy a nagycsaládosok számára gyűjtünk. Ebben a megváltozott gazdasági helyzetben nagyon is elkell a segítség, különösen azoknak a családoknak, akik sokan vannak és kevés a bevételük” – folytatta Orodán Sándor, akitől megtudtuk, közel négyszázan vettek részt az eseményen.

„Óriási segítség a Saint-Gobain Hungaryáltal tett felajánlás, a cég a Nagycsaládosok Országos Egyesületén keresztül egymillió forint értékű építőanyagot juttat el egy családnak. Az esemény óta érkeztek hozzám telefonhívások, hogy mások is szívesen segítenének. Van, aki laptopot, más konyha eszközöket ajánlott fel. Mi a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületével vagyunk kapcsolatban öt éve, az elmúlt évben több mint 60 gyermek kívánságát tudtuk teljesíteni. A gyerekek kívánságlistája könnyfakasztó, nem kell nagy dolgokra gondolni, van, aki az édesapjának szeretett volna egy csatos nadrágszíjat, más pedig palacsintasütőt szeretett volna” – tette hozzá az elnök-alapító.

A gálán fellépett Mága Zoltán és fia, ifj. Mága Zoltán; Szulák Andrea; a Happy Gang énekese, Cory; Ricky Party’n zenekar; valamint a Hot Girly Dance és a Varidance tánccsoport.

„Szenzációs hangulatban telt az este. Szulák Andrea és RICKY csodálatos meglepetést szolgáltattak, ugyanis váratlanul több duettet is meghallgathattunk. A fellépő művészeink is csatlakoztak a jótékonysági kezdeményezésünkhöz, a gázsijuk jelentős részét felajánlották” - fogalmazott Orodán Sándor.

„Az utolsó bálunk 2020-ban volt, azóta nagyon megváltozott a világ. Megjelent a koronavírus, aztán kitört a háború, ennek is érezzük a hatását, berobbant az energiaválság. Nagyon nehéz feladatot jelentett anyagilag, hogy ezt a bált meg tudjuk rendezni, a Prémium Média & Sport Management és Saint-Gobain Hungary támogatása nélkül ez a csodás esemény nem jöhetett volna létre” – zárta szavait az elnök-alapító

Az idei gálán a „Szavak Embere-díjat” Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, míg a „Hiteles Tájékoztatásért-díjat” Frum Zsuzsa, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal sajtófőnöke és a Szóvivők Egyesülete titkára, Kertész Dóra kapta.

Életműdíjban részesült Bolyhos László, a Bolyhos Pálinka alapítója, aki évek óta termékeivel támogatja az eseményt. A szóvivők médiadíjait idén Vágner Mária a Kossuth Rádiótól, M. Dobos Marianne a Hír TV-től, Sváby András, az ATV Heti Napló című műsorának műsorvezetője, valamint az Infostart – InfoRádió szerkesztősége nyerte el.

Különdíjasok: Dr. Lasz György rendészeti kommunikációs-díj: Fedor Rita, rendőr őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője,

Saint-Gobain Hungary Fenntarthatósági-különdíj: Hegedüs Gábor, Fémszerkezet Kft.,

Saint-Gobain Hungary Kommunikációs-különdíj: Tagscherer Mónika, Tagscherer Építőanyag Kereskedelem.