Jótékony célú sportolásra buzdítanak a Prémium Médiaválogatott tagjai

2021, Január 30 - 14:27

Jótékony célú sportolásra buzdítanak a Prémium Médiaválogatott tagjai

„A seb beforr, a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad” – A cserecsapat című film ösztönző szállóigéje fogadja az érdeklődőket a Sportolj Bármit kezdeményezés hivatalos honlapján. A Prémium Médiaválogatott tagjai által is támogatott projekt célja, hogy új ösztönzést biztosítson a koronavírus-válság miatt sokszor a négy fal közé szorult emberek számára, hogy igenis mozogjanak, egyúttal ezt a mozgást kössék össze jótékonysággal, segítséggel. Mert sportolni – ahogyan adni is – jó.

„A 2020-as év mindenki életében komoly változásokat hozott, a pandémia átalakította az életvitelünket – kezdte az ötletgazda Földesi János. – A fitnesztermek, a sportklubok bezártak, emiatt sokan a lakásba, vagy az online szférába szorultak, így kénytelenek megoldani a mozgást, sportolást. Mások pedig szinte teljesen felhagytak vele. A Sportolj Bármit célja, hogy stafétát, bíztatást adjon, szeretnénk támogatni az embereket, hogy ne mondjanak le a sportról. Bízunk abban, hogy alternatívát tudunk mutatni, és bizonyítani, sportolni bármit és bárhol lehet.”

A virtuális versenyre jelentkezők ráadásul nemcsak saját, hanem mások egészségéért is tesznek. A Sportolj Bármit szervezői minden nevező után 500 forinttal támogatják az Országos Mentőszolgálat Alapítványt.

Földesi János a mozgalom ötletgazdája

„Jelenleg az ő zavartalan munkájukra van a legnagyobb szükségünk. Fontosnak tartjuk, hogy segíteni tudjunk azokon az embereken, akik rajtunk is segítenek. Mindezt a sporton keresztül, úgy, hogy közben a saját egészségünkért is teszünk. Hiszünk abban, hogy ez egy olyan ügy, amivel mindenki csak nyer. Nem gond, ha nincs lehetőség edzőterembe menni, mozoghatunk a nappaliban. Ha épp nem lehet lemenni a kedvenc klubunkba, futhatunk a parkban. Ha valakinek a versenyélményre van szüksége a motiváltsághoz, csatlakozhat hozzánk virtuálisan. Sporttól függetlenül, legyen szó futásról, kerékpározásról, úszásról, túrázásról, evezésről vagy bármi másról, a testmozgáson van a hangsúly. Miként az egyik jelmondatunk is tartja, »Sportolj bármit, segíts bárkin!«”

Földesi János kiemelte, a kezdeményezéshez már most több országos ismertséggel bíró személy csatlakozott. Többek között a Prémium Média & Sport Maagement Zrt támogatásával a Prémium Médiaválogatott tagjai is mozgásra, a virtuális versenyeken való részvételre buzdítanak.

„A válogatott tagjai »békeidőkben« évi 50-80 rendezvényen vesznek részt, hogy gálamérkőzésekkel álljanak ki fontos ügyekért. A sport iránti elkötelezettség miatt tartották fontosnak, hogy beálljanak, a kezdeményezése mögé. Támogatják a szabadidő aktív eltöltését és a jótékonyságot, ami a Sportolj Bármit fő profilja” – tette hozzá Földesi János, megjegyezve, terveik szerint, amint erre a helyzet lehetőséget biztosít csapatversenyekkel bővítik a kezdeményezést, ahol a résztvevők akár a médiaválogatott tagjaival együtt is sportolhatnak majd.

A kezdeményezésről további részleteket a sportoljbarmit.hu weboldalon talál.

Prémium Média