Elstartolt Közép-Európa legerősebb versenysorozata a Premium Strongman League!

2024, Június 24 - 10:45

Elstartolt Közép-Európa legerősebb versenysorozata a Premium Strongman League!

A tököli repülőtéren megrendezett Lóerők Éjszakája esemény keretében a Premium Strongman League erősember verseny első fordulója igazi kiegészítő látványosságot nyújtott a technikai sportok miatt kilátogatóknak. Ez az esemény, amely Magyarország legjelentősebb erősember versenye, rendkívüli fizikai erőt és állóképességet igényel a résztvevőktől. Az erősember versenyek hagyományos elemei, mint például a kamionhúzás, kőgolyóemelés és súlycipelés, mind jelen voltak, izgalmas kihívásokat állítva a versenyzők elé. Az esemény érdekessége, hogy a verseny is este, lámpafénynél zajlott!

A verseny során a résztvevőknek különböző feladatoknál kellett bizonyítaniuk erejüket és kitartásukat. A teherautóhúzás különösen látványos elem volt, ahol a versenyzőknek több mint 18 tonnás járművet kellett 20 méter távolságra elhúzniuk. Az autófelhúzás volt a második feladat, mely versenyszámon belül kettő db oktató driftautót kellett minél többször felhúzni a versenyzőknek. A lengősúly cipelése sem volt egyszerű, hiszen a 400kg-os eszközt 20 méterre kellett eljuttatni. A vikingnyomás 170kg-ját 75 mp alatt kellett minél többször kinyomni. A záró versenyszám pedig a vegyes tárgypakolás volt: egy 140kg-os hordó, az ezt követő 154kg-os betonkocka és zárásként a 180kg-os kőgolyó. 

Az esemény nemcsak a versenyzők számára volt emlékezetes, hanem a közönség számára is, hiszen a látványos versenyek mellett különféle kiegészítő programok is színesítették a rendezvényt. A szervezők gondoskodtak arról, hogy a családok számára is élvezetes legyen az esemény, így tűzzsonglőrök füstbemutatója, étel- és italárusok, valamint zenei programok is helyet kaptak.

A Premium Strongman League erősember verseny különlegessége az is, hogy a versenyzők nemzetközi mezőnyből érkeznek, így a magyar közönség olyan nemzetközi sztárokat is láthat, akik a világ legjobbjai közé tartoznak. Ez a nemzetközi jelenlét nemcsak a verseny színvonalát emeli, hanem a sportág népszerűsítésében is jelentős szerepet játszik Magyarországon. A hazai színeket Juhász Péter képviselte, aki a mai magyar sportág legmagasabb szintet képviselő versenyzője és Nagy Balázs, aki kiváló versenyzői képességét meg tudta csillogtatni, hiszen az első versenyszámokat követően vezette a versenyt. Összetettben Juhász Péter a lengyel versenyző mögött a második helyen végzett, míg Balázs a kiváló hatodik helyen zárta első versenyét! 

„Kiváló kezdése a ligának, így tudnám összefoglalni a tököli versenyt! A szervezők egy technikai hibától eltekintve mindenben igazolták a profi hozzáállásukat az eseményhez. Jól éreztük magunkat ezen az autós rendezvényen. A mi programunk pedig a tavalyi évben felállított mércéhez igazodik. Kiváló nemzetközi versenyzők közvetlen az elitből és annak közvetlen közeléből. A versenyszámok erősségét pedig nem kell magyaráznunk, világszínvonalon vagyunk a súlyok tekintetében és a lebonyolítás színvonalában is. Kiváló program lesz hamarosan a Sport Tv műsorában! Ne hagyják ki!” – Botka István versenyigazgató

Összességében a tököli repülőtéren megrendezett Lóerők Éjszakája és a Premium Strongman League erősember verseny egy olyan különleges esemény, amely ismétlésért kiált! Ha minden igaz, az idén még találkoznak a technikai sportágak az erősportokkal! 

Eredmények:

PSL - Prémium Strongman Liga 1 forduló / PSL - Premium Strongman League 1st round
TÖKÖL - Lóerők éjszakája / TÖKÖL city - Torque Night

Kamionhúzás 18t 20m: / Truck pull:
1. Vladan Zivkovic Srb 39,18sec.
2. Nagy Balázs Hun 44,32sec.
3. Patric Uvacek Sk 44,4sec

Autófelhúzás ism. 60sec / Car deadlift reps. 60sec:
1. Robert Cyrwus Pl 12 ism.
2. Nagy Balázs Hun 9 ism.
3.Juházs Péter Hun 8 ism.

Viking nyomás 170kg 60sec. / Viking press 170kg 60sec.:
1. Juhász Péter Hun 12 ism.
2. Robert Marian Ro 12 ism.
3. Patrik Zelezka Sk 12 ism.

Lengősúly cipelés 400kg 20m / Super yoke 400kg 20m:
1. Robert Cyrwus Pl 11,66sec.
2. Zdenek Vavra Cz 18,25sec.
3. Robert Marian Ro 19,5sec.

Vegyes pakolás - Hordó 140kg, kocka 154kg, golyó 180kg /
Loading medley - Barell 140kg, stone154kg, atlas stone 180kg

1. Juhász Péter Hun 3/15,57sec.
2. Patrik Uvacek Sk 3/26,65sec.
3. Robert Cyrwus Pl 3/32,44sec

Végső sorrend / Final result:
1. Robert Cyrwus Pl 
2. Juhász Péter Hun
3. Patric Uvacek Sk
4. Robert Marian Ro
5. Patric Zelezka Sk
6. Nagy Balázs Hun
7. Vladan Zivkovic Srb
8. Zdenek Vavra Cz
9. Venianin Karavechev Bg
10. Jarda Svoboda Cz

Gratulálunk mindenkinek! / Congratulation for everyone