Premium Strongman League 2. fordulója a szerbiai Adán

2024, Június 28 - 10:46

Premium Strongman League 2. fordulója a szerbiai Adán

Az erősemberek világának egyik legújabb és legizgalmasabb eseménye, a Premium Strongman League, első alkalommal rendez versenyt Szerbiában, Ada településén. Ez a rendezvény nem csupán a helyi közösség számára jelent különleges eseményt, hanem nemzetközi szinten is nagy figyelmet kelt. A versenyen tizenkét, Közép-Európa különböző pontjairól érkező erős ember méri össze erejét és kitartását öt különböző versenyszámban, amelyek mindegyike más és más fizikai képességet tesz próbára.

Ada, amely festői környezetéről és vendégszeretetéről híres, ideális helyszínnek ígérkezik egy ilyen rangos esemény lebonyolítására. A helyi versenyző és a segítők nagy lelkesedéssel készülnek a versenyre, amely várhatóan sok látogatót vonz majd a környékről és távolabbról is. A rendezvény célja nemcsak a sport népszerűsítése, hanem a közösség erősítése és a nemzetközi barátságok elmélyítése is.

Az öt versenyszám, amelyben a versenyzők megküzdenek, a következőképpen alakul: Az első szám a "Truck Pull", vagyis a kamionhúzás, ahol a résztvevők egy 14 tonnás teherautót húznak el 20 méter távolságra. Ez a szám a tiszta erőt és az állóképességet teszteli. A második versenyszám a "Dumbell Line", ahol a versenyzők egykezes súlyokat nyomnak ki a fejük fölé időre. Itt az erő mellett a technika is nagy szerepet játszik.

A harmadik szám a „Deadlift”, ami felhúzást jelent. A versenyzők két platformon, párban húznak fel 300-300kg-ot időre, minél többször. A negyedik versenyszám a "Iceland Cross", ahol a versenyzők nehéz speciális tárgyakat cipelnek minél nagyobb távolságra 60s alatt. Ez a versenyszám különösen látványos igénybe veszi a tüdő kapacitását.

Végül, az ötödik szám a "Loading Medley", amelyben a versenyzők három különböző tárgyat emelnek fel, majd visznek el egy szekrényig, melyre azt felpakolják. Ez a szám nemcsak az erőt, hanem a robbanékonyságot és a kitartást is próbára teszi. Mindegyik versenyszám komoly kihívást jelent, és csak a legfelkészültebb és legelszántabb versenyzők képesek kiváló eredményeket elérni.

Ezen a versenyen három magyar versenyző indul: Juhász Péter a tavalyi címvédő, Nagy Balázs, aki az első versenyen remekül teljesített és aki Kovács Ferenc sérülését követően lett ide is meghívva. Valamint zöldkártyával a többszörös magyar bajnok Molnár Zsolt! 

A Premium Strongman League adai versenye nemcsak a sportolók számára jelent fontos megmérettetést, reméljük a nézők számára is felejthetetlen élményt nyújt majd. A szervezők bíznak abban, hogy a verseny sikeres lesz, és hagyományt teremt, amely évről évre visszatér Délvidékre, ezzel erősítve a helyi közösséget és a nemzetközi erősembersport kapcsolatokat.

PSL 2. forduló 
2024. június 29. szombat 16:00 
Ada Korzó, Szerbia

A rendezvény megtekintése INGYENES!

Várunk minden érdeklődőt!

Tags: