Meglepetések a föld alatt: exkluzív metróbejáráson a Prémium sportolói

2021, Március 5 - 08:45

Meglepetések a föld alatt: exkluzív metróbejáráson a Prémium sportolói

Komplexebb, mint hitték – ezzel a gondolattal hagyta el az Arany János utcai metrómegállót a Prémium Média & Sport Management kötelékébe tartozó négy sportoló, Bak-Szabó Norina, Kiss Anna, Lakatos Zsanett és Bernek Péter. A versenyzők a metróállomás felújítását végző Swietelsky Építő Kft. és a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BKV Zrt.) közreműködésével nyertek betekintést a kulisszák mögé.

„Nem gondoltam, hogy ilyen hatalmas nagy hálózat van az alagút mellett – mondta bejárás közben Kiss Anna bikinifitnesz-versenyző, aki a hármas metró már elkészült állomásairól is beszélt. – Ami a legjobban tetszett, az a Népligetnél lévő állomás, igazából mindegyik nagyon szép és nagyon modern, de ez az, amelyik valamiért megfogott.” 

A sportolók az építés alatt álló peronszint mellett az állomás kiszolgálólétesítményeibe, a későbbi gépházba, a szellőztető alagutakba, illetve más, alapesetben az utastértől elzárt helyiségekbe is ellátogattak.

Kiss Anna és Lakatos Zsanett

„Utasként csak a peronszintet látom. Gondoltam, hogy akadnak más részei is az állomásnak, de így is meglepett mindaz, amit láttunk. Nagyon izgalmas volt. Nem hittem, hogy ennyire összetett ez az egész” – mesélte a rövid pályás világ- és Európa-bajnok úszó, Bernek Péter.

A mélyvezetésű, a felszíntől több mint 24 méter mélyen található állomás a hetvenesévek második felében épült, először 1981 decemberében adták át az utasforgalomnak. A felújítás miatt 2020 márciusában zárták le.

Munkavédelmi oktatás a bejárás előtt

„Szoktam utazni a hármas metróval, főleg a Corvin-negyed és a Nyugati pályaudvar között – ezek számomra a legfontosabbak is – vette át a szót a világbajnok kenus, Lakatos Zsanett. – Ha nincs a Prémium Média és a Swietelsky, akkor aligha tudtam volna ide lejönni és jobban megismerni. Nem gondoltam, hogy ennyi minden zajlik lenn, illetve, hogy ennyi alagút van.”

A sportolók és kísérőik az alagútban

A teljes M3-as metró felújítás 2022 végére fejeződhet be a jelenlegi tervek szerint.

„Ha készen lesz, biztosan vissza fogok jönni megnézni, hogy milyen lett” – mondta a felszínre visszalépcsőzve a csapat legfiatalabb tagja, a korosztályos válogatott teniszező, Bak-Szabó Norina.

Prémium Média