K1: „Eszem ágában sincs feladni” – Kiss Balázs

2021, Február 2 - 14:27

K1: „Eszem ágában sincs feladni” – Kiss Balázs

Nagy Balázs tanítványa ugyan tart attól, hogy még fél évig nem lehetnek igazán rangos nemzetközi gálák, ám az edzésekkel nem áll le.

Jól kezdte és jól is zárta a 2020-as sportévet Kiss Balázs, a Perfect Fight Club harcosa, a köztes időszakot azonban inkább feledni szeretné a K1-es, aki oroszországi és távolkeleti gálákon bizonyíthatott volna, ha nincs a pandémia. Most erőt gyűjt, és reméli, minél hamarabb visszatér a sportélet a normál kerékvágásba, mert mind mondja a céljai változatlanok, K1-ben vagy MMA-ban újabb világbajnoki címet szeretne nyerni.

Kiss Balázs

„Egyelőre inkább olyan felkérések akadnak, amelyek szakmailag nem érik meg, nagyon magasan jegyzett harcosok ellen, néha egészen nevetséges pénzdíjak mellett keresnek küzdőfeleket” – mondta a Prémium Média & Sport Management megkeresésére érezhető keserűséggel a hangjában Kiss Balázs.

A Perfecht Fight Club sportolója novemberben lépett legutóbb szorítóba, akkor a Superfight Series Hungary 6. gáláján kiütéses győzelmet ért el. A Koczfán János elleni összecsapás már az első menetben véget ért. „Decemberben lett volna még egy bécsi gála, de a vírus azt is telibe húzta. Ha ezt nem számítom, igen, legalább az év vége egészen jól alakult. Pont, mint az év eleje.”

Merthogy a 2020-as versenyév első fele tényleg nagyszerűen alakult a K1-ben világbajnoki övre vágyó Kiss számára. Edzője, Nagy Balázs felkészítése mellett januárban a kínai WLF-gálán három menetben, egyhangú pontozással győzte le kínai ellenfelét.

„Azt éreztem, ez az év az enyém lesz. Jó formában éreztem magam, ráadásul még Kínában egyeztettünk egy orosz menedzserrel, akivel tavaszra meg is állapodtunk egy oroszországi 5000 euró díjazású négyes tornában. Az ellenfelek alapján tökéletes lehetett volna következő lépésnek, igazi kiugró lehetőség, de ezt már nem lehetett megtartani a koronavírus miatt.”

Áprilisban egy újabb kínai gálát, júniusban egy angliai visszavágót töröltek. A kettő között egyedüliként a hazai Super Fight Series jelentett tétmérkőzést Kiss Balázs számára. Mint mondja, most a legnagyobb kihívás a monotonitás leküzdése, és az, hogy úgy edz nap mint nap, hogy nem tudja, pontosan mire is készülnek.

„Ha visszagondolok, eléggé el vagyok keseredve amiatt, ahogyan végül alakult az év. Kicsit tartok tőle, bár ne legyen igazam, hogy legalább egy fél évig még hasonló is marad a helyzet. Nehéz ilyenkor nem elkedvtelenedni. Voltak olyan időszakok, amikor a helyzet, az újra és újra lemondott mérkőzések miatt jó, ha tízes skálán kettes lehetett a motivációm. Ezzel együtt, az edzésekkel sosem álltunk le, minden lehetőséget igyekeztünk kihasználni, hogy a lehető legjobb formában maradjak.”

Kiss Balázs Koczfán János elleni küzdelme a 2020.11.07-i Superfight Series Hungary 6. gálán

A középtávú célok ettől még változatlanok – tette hozzá, megjegyezve, hogy a küzdelmek szempontjából kiesett időt is igyekszik hasznosan eltölteni, és amiben csak lehet, fejlődni.

„Amit mondtam, senki nem úgy értse, hogy feladnám. Erről szó sincs! Eszem ágában sincs. De egyelőre nem látjuk, mikor térhetünk vissza a normál kerékvágásba. Azon dolgozunk, hogyha ez megtörténik hamar meccsformába tudjak kerülni. Hiszek abban, hogy lesz még lehetőségem világbajnoki címért küzdeni, az igazából mindegy is, hogy K1-ben vagy MMA-ban, mert mind a két sportág közel áll hozzám” – tekintett előre immár jóval optimistábban Kiss Balázs, aki juniorként két vb-címet, 2015-ben pedig az IMMAF égisze alatt megrendezett Európa-bajnokságon ezüst érmet nyert, mielőtt profinak állt volna.

Prémium Média