Egy hét, száz menet: rendhagyó kihívással motiválja magát Nutu

2021, Március 6 - 14:27

Egy hét, száz menet: rendhagyó kihívással motiválja magát Nutu

Különleges kihívással teszi színesebbé a tétmeccsek nélküli időszakot Farkas László „Nutu”. A Militans MMA-Team Nutu K1- és Muay thai-bajnoka a hét elején a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy egy hét alatt 100 menetet tervez végigkesztyűzni.

„Novemberben volt az utolsó tétmeccsem, s megmondom őszintén, az utóbbi időkben már nem igazán voltam motivált az edzéseken. Nem éreztem azt, hogy lobogna bennem a tűz, és szerettem volna mindenképpen találni valami olyat, ami segíthet visszahozni a motivációmat” – mondta a Prémium Médiának az ötlet hátteréről Farkas László, azaz Nutu.

„A versenyzési lehetőségek nagyon leszűkültek. Egymást közt szervezünk néhány amatőrnek mondható tornát, hogy mégse maradjunk teljesen meccsek nélkül, de ez azért nem az igazi. Egyelőre nincs lehetőségünk egy profi gálát szervezni, ezért másfajta célkitűzést kellett találni” – tette hozzá.

Farkas Nutu László mérlegeléskor

A mosonmagyaróváriak kétszeres WAKF K1-es világbajnoka többnyire saját tanítványai közül választja ki a kihívás résztvevőit.

„Olyan srácokkal megyünk ma délután is, akiknek szintén jó kihívás és plusz motivációt jelent ez a néhány menet, és képesek keményen visszaütni” – tette hozzá Nutu, elárulva, reményei szerint a tanítványok is profitálnak a helyzetből.

Nutu vs Szána Patrik (2020)

A számláló hétfőn indult, az első három napon pedig átlag 15 menet jött össze. Ezt a tempót tartva hétvégén, vagy legkésőbb a 168 óra lejártával, hétfő délelőttre lehet meg a 100 menet.

„Nem véletlenül választottam a százas számot. Jelképes. Így szeretném magamat százszázalékra pörgetni, és aztán ezt a jó formát a lehető legtovább fenn is tartani. Egyelőre tippelni sem merek, mikor léphetek ismét a ringbe egy profi gálán. Mindannyian reméljük, hogy nem kell már olyan sokat várni, de épp ezért minden pillanatban készen is kell állnom arra, ha megtalálna a lehetőség.”

Horváth Dominik ellen

Farkas tavaly tavasszal kötött szerződést Hollandiában, amely több nemzetközi gálát is magába foglal. A koronavírus-járvány miatt azonban ezen szerződés alapján még egyetlen meccs sem valósulhatott meg.

„Ők sem tudnak még mivel tervezni, de a szerződés él – mondta ezzel kapcsolatban. – Úgy számolunk, amint megnyílnak a határok, lesz meccs. A kérdés tényleg csak az: mikor.”

Győzelem az egyik Superfight Series gálán, Budapesten

Ha a nemzetközi megmérettetések időpontját egyelőre lehetetlen is megtippelni, a hazai Super Fight Series szervezői úgy tervezik, nyár elején összejöhet egy magyarországi küzdősportgála. Nutut különösen fűti a bizonyítási vágy, mivel november végén kikapott Szána Patriktól a Madárfészekben.

„Nem úgy sikerült az a mérkőzés, ahogyan terveztük, de így is hasznos tapasztalat volt. Igyekeztünk kijavítani mindazt, ami akkor nem jól ment. Bízom abban, hogy a mostani kihívás abban is segít, hogy mindezt minél hamarabb bizonyíthassam” – tekintett előre a Militans MMA-Team Nutu sportolója.

Prémium Média