Kamionhúzás: a műtét előtt álló Sebestyén János aranyat nyert Celldömölkön

2021, Június 1 - 22:18

Kamionhúzás: a műtét előtt álló Sebestyén János aranyat nyert Celldömölkön

Az open kategória legjobbja Vass István lett, aki így visszavágott az első fordulót megnyerő Mészáros Dávidnak. Alig több mint két másodperc döntött a legjobbak között Celldömölkön, a Közép-Európai Erősember Szervezet (CESA) Kamionhúzó ligájának 2. fordulójában open kategóriában. A masters és az U105 kategória résztvevői ennél is szorosabb versenyt tudhatnak a hátuk mögött.

Az open kategóriát megnyerő Vass István húzta a legjobb összetett időt a CESA Kamionhúzó liga 2. fordulójában. A székesfehérvári sportoló 61.36 másodperc alatt teljesítette a két húzószámot a kötél végén két, egyenként 7,5 tonnás kamionnal, így összesen 15 tonnával. A második helyet Mészáros Dávid szerezte meg (63.73 mp), aki minimális különbséggel, de az állva és az ülve húzásban is lemaradt riválisától. A május elsejei, polgárdi nyitófordulóban is ők ketten zártak az élen, csak épp fordított sorrendben... A dobogó harmadik fokára ezúttal Pál Gergő állhatott fel (66.80).

A legkisebb különbség a 105 kilogramm alatti nevezési súllyal érkező erősemberek mezőnyében alakult ki, itt csupán 46 század döntött az aranyérem sorsáról Barta Szilárd (50.34) javára Darázs Sándorral (50.80) szemben. Az időeredmények láttán érdemes megjegyezni, az U105 mezőnye, akárcsak a női indulók egy kamiont húztak.

Bár a CESA Prémium Ligában a legjobbak közt szokhattuk meg a nevét, idén Kamionhúzó ligában a masters kategória mezőnyének tagja. A 40 esztendős mezőszilasi sportember rotátorköpeny-szakadása miatt kisebb műtétre vár, ám addig sem tétlenkedik, kisebb sérülése ellenére is a legjobbnak bizonyult a kategóriájában.

„Igen, többen is felkapták a fejüket, hogy a masters kategóriában látták a nevem, de van, amivel én sem dacolhatok, ez pedig a kor a nevem mellett. Így legalább több sikerélmény maradt az open kategória résztvevőinek – értékelte a versenyt nevetve Sebestyén János a Prémium Médiának. – Jól ment a húzás, előzetesen nem is számítottam arra, hogy ilyen jól mehet. Van egy egycentis rotátorköpeny-szakadásom, már az előző idényt is így versenyeztem végig. Sajnos elkerülhetetlen a műtét, de amíg erre várok sem akarok teljesen leállni. Ezért is a masters kategória: a fiatalokkal szemben most nem biztos, hogy mindig hozni tudnám a szükséges 110-120 százalékos munkát.”

Sebestyén időeredménye az open kategóriában szoros küzdelemben negyedik helyet ért volna...

A nőknél az első fordulóban még „csupán” kategóriamásodik Hegedűs Hanna bizonyult a legjobbnak. Míg polgárdiban 85.14 másodperc alatt teljesítette a két számot, addig Celldömölkön látványos javulást elérve 67.71 másodperccel zárt.

„Elképesztően jó érzés volt végre szurkolók előtt versenyezni. Tavaly indult a női liga, így számomra új élmény volt ez. Ritka, hogy ennyire jól összeálljon a technikám, főleg az ülvehúzás szokott kihívást jelenteni, de ezúttal minden remekül ment. Az elmúlt hónapokban ritkán tudtam edzeni, mondhatni erre a versenyre is szinte felkészülés nélkül érkeztem. Most már viszont járhatok majd edzőterembe, így abban bízom, hogy a következő fordulókban még tovább tudok javulni. Szeretném, ha mind állva, mind ülve 30 másodperc alá sikerülne menni, ettől még három-négy másodperc elvállaszt most számonként” – fogalmazta meg a céljait Hegedűs.

„Nagyon jó hangulatú versenyen vagyunk túl – mondta a szervezők képviseletében Boda Gábor. – A jó hangulatért pedig a közönségnek lehetünk hálásak. Nagy öröm, hogy újra, megtekinthetik a rendezvényeinket, és együtt szoríthatunk a jobbnál-jobb teljesítményekért. Ami a feltételeket illeti, minden köszönet megilleti a városvezetést és a helyi segítőket. A napsütéses időt egy kis szél rontotta ugyan, de ez sem lehetett akadálya a sikeres eredményeknek.”