Beugróból állandó bunyós Szombathy Gergő

2021, December 2 - 15:54

Beugróból állandó bunyós Szombathy Gergő

Az utóbbi években nagyot lépett előre Szombathy Gergő, a Gábor Team Székesfehérvár K1 harcosa. Ezt a közelmúltban duplán hazai pályán is bebizonyította a 8. Superfight Series Hungary gálán.

Eddigi legnagyobb meccsemként tartom számon a fehérvári bunyót, soha nem voltam még ilyen jó formában, remekül sikerült a felkészülés is. Rengeteg motivációt adott, hogy itthon bizonyíthatok, hogy sokan szurkoltak nekem a helyszínen  - idézi fel rendkívül kellemes emlékeit a 17 éves Székesfehérváron élő bunyós, aki az Alba Regia Sportcsarnokban az már első menetben egy balhorgot követően KO-val befejezettnek nyilvánította a DVTK versenyzője, Polják János elleni mérkőzést.

- Hat éve tartozom a Gábor Team Székesfehérvár kötelékéhez. Gábor Józsefnél kezdtem el karatézni, majd a fiánál Péternél ismerkedtem meg a muay thai szakággal, ő az edzőm. Mindig is utóbbiban szerettem volna kikötni. Nagyon jó alapokat adott a karate.

Mestere szerint tanítványa rengeteget fejlődött, az utóbbi két évben kiváltképp sokat, fizikálisan és mentálisan is. A nagy lehetőséget a 7. Superfight Series Hungary hozta el Gergő számára idén nyáron. A fővárosi Madárfészekben tartott gálán még beugró volt, akkor is egy diósgyőrit győzött le, Schmidt Ákosnál pontozzásal bizonyult jobbnak.

A kápolnásnyéki Vörösmarty Gimnáziumban pallérozódó fiatalember egyáltalán nem bánta meg, hogy bevállalta a „hirtelen” felkérést.

Tavasszal mindenképp szeretnék indulni a muay thai magyar bajnokságon. Kick-bokszból már van bajnoki címem. A világ-, és Európa-bajnokságot a jövő év későbbi szakaszában rendezik, egyelőre a hazai küzdelmekre fókuszálok. Az idei év hátralévő részében folytatom az edzéseket, nagy hangsúlyt fektetünk az erősítő edzésekre  - zárta mondandóját a fehérvári bunyós.