Pozitív töltettel várja az alapszakasz utolsó három meccsét az Alba Fehérvár

2022, Február 19 - 21:29

Pozitív töltettel várja az alapszakasz utolsó három meccsét az Alba Fehérvár

A férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Alba Fehérvár ügyvezetője, Simon Balázs szerint elérhetik céljukat, ehhez azonban újabb győzelmekre lesz szükség.

„A Kaposvár elleni győzelem két okból is fontos volt, egyrészt, így még van esélyünk a legjobb ötbe kerülni, másrészt, ne az legyen a fejekben, hogy egy vesztes meccs után vagyunk és úgy megyünk el négy hét szünetre” – árulta el aPrémium Média & Sport Management Zrt.érdeklődésére a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Alba Fehérvár ügyvezetője, Simon Balázs, akivel a Kaposvár ellen96-92-re megnyert mérkőzés után beszélgettünk.

„A szezon előtt az volt a cél, hogy az első négyben legyünk benne, a dobogó pedig már nemzetközi kupaszereplést jelentene. Azóta látjuk, jó csapatunk van, amely erre képes lehet, de rajtunk kívül vannak más hasonló erőt képviselő együttesek is, négy-öt ugyanezért küzd. A bajnokság nagyon kiegyenlített, lefutott mérkőzés szinte nincs is az idei szezonban” – magyarázta a korábban 79-szeres magyar válogatott kosárlabda játékos.

„Olyan győzelmeket arattunk, amik a bravúr kategóriába tartoznak, de közben nehéz megélni, hogy olyan mérkőzéseket buktunk el hazai pályán, amiket pedig szinte kötelező lett volna megnyerni. Legyőztük idegenben a Falcót és a Szolnokot, közben otthon simán kikaptunk az utolsó Pakstól.Eléggé hullámzó a teljesítményünk, így az eredményeink is” – folytatta az egykori irányító.

„A reális esély megvan, hogy a céljainkat elérjük, de ehhez újabb győzelmek kellennek. A Kaposvár ellen egy olyan mérkőzés volt, ahol, ha ez nem sikerült volna, akkor szinte biztosan elúszott volna az első öt. Egy győzelem mindig pozitív töltetet ad, ezt követően más hangulat az edzéseken” – tekintett előre az ügyvezető.

Ami a folytatást illeti, az Alba Fehérvár előbb március 12-én a Zalakerémia ZTE vendége lesz, majd az OSE Lions, valamint a Naturtex-SZTE-SZEDEÁK együttesét fogadja.

„Most van egy hónap szünet a válogatott miatt, lehet még tovább csiszolni a játékunkat. A sorsolásunk kedvező, két hazai meccsünk van, két olyan ellenfél ellen, amelyet idegenben megvertünk, a Zalaegerszeg pedig idén nem muzsikál fényesen, az utolsó előtti helyen áll. Papíron tehát mi vagyunk az esélyesek. Ha megnyerjük ezeket a meccseket, akkor meglesz az az alapcél, hogy az első ötben végezzünk és a felsőházban folytassuk. A legfontosabb a rájátszás lesz, ahol, ha öt meccsből hármat meg tudunk nyerni, akkor biztosan a legjobb négyben végeznénk” – zárta szavait Simon Balázs.