WAC-világbajnokság: Pinke Lilla négy arannyal tért haza Portugáliából

2022, Március 23 - 18:16

WAC-világbajnokság: Pinke Lilla négy arannyal tért haza Portugáliából

Pinke Lilla négy aranyérmet szerzett Portugáliában a World All-StylesChampionshipen (WAC-vb). A SárosdiKempo SE versenyzője Knock Down, SemiWac, LightWac szabályrendszerekben, valamint földharcban sem talált legyőzőre – utóbbiban ráadásul a saját súlycsoportjához képest egy kategóriával feljebb indult.

„Túlzás lenne azt állítani, hogy így számoltunk, de arra azért számítottam, hogy több érmet is szerezhetek – mondta Portugáliából hazatérve Pinke Lilla a Prémium Média érdeklődésére. – Az edzőmmel együtt úgy éreztük, nagyon jól sikerült a felkészülés. A szokásos heti két edzés mellett amikor csak lehetett péntekenként Fehérváron az Alba kempósaival is együtt készültem, hétvégente szintén plusz munkát végeztem az elmúlt egy hónapban, szóval tényleg próbáltuk kihozni a maximumot a lehetőségekből”

A WAC világbajnokságát a koronavírus előtti időszakban évente rendezték meg különböző korcsoportok számára, a tavalyi verseny kimaradt, most viszont Portugáliában újra megtartották a különféle küzdősportok seregszemléjét. Lilla a 16¬-17 éves korcsoportban bizonyíthatott a súlycsoportjában. Sőt, földharcban a kategóriák összevonása miatt a sajátjánál valójában egy kategóriával feljebb is.

„Majdnem tíz kilóval nehezebb ellenfeleim lettek így, ez elsőre aggasztott kicsit. Azt éreztem, lehet ez picit túl nagy különbség lesz. Nagyon büszke vagyok, hogy ennek ellenére sikerült nyernem földharcban is” – idézte fel a győzelmet.

Mint mondja, a négyből mégsem az az arany a legkedvesebb számára.

„Nagy élmény volt még a LightWac döntője is, ott jött össze a legtöbb szurkoló. Úgy alakult a program, ez a döntő volt az egyik utolsó meccs. Plusz motivációt jelentett a sok néző. Nem mintha egyébként ne lettem volna elszánt, akkor már a három aranyérem megvolt, és nagyon szerettem volna élni az eséllyel, hogy meglegyen a negyedik is. Ez volt a legnagyobb élmény”

A négy portugáliai érem helye valószínű a családi nappali lesz, ahol két, szintén sportoló testvérével együtt gyűjtik a medáliákat. Lilla húga és öccse a tollaslabdázásban jeleskedik.

„Nem versenyzünk egymással, inkább támogatjuk egymást. Mindig mindenki nagyon örül annak, ha újabb érem érkezik a gyűjtőbe. Néhány már az ajtó felett is lóg, mint amolyan szélcsengő” – tette hozzá mosolyogva.

A következő nagy megmérettetés a májusi országos bajnokság Koncz Gábor tanítványa számára, és szintén májusban vár rá a Jitsu-diákolimpia, amely nemcsak a sport, hanem a megszerezhető plusz pontok miatt a továbbtanulás szempontjából is fontos Lilla számára.