Erőemelés: Székesfehérváron keresték a tehetséges guggolókat

2021, Május 30 - 12:10

Erőemelés: Székesfehérváron keresték a tehetséges guggolókat

„Gyakrabban, több helyszínen lenne szükség hasonló versenyekre” – vonta le a május utolsó előtti hétvégéjén, Székesfehérváron megtartott tehetségkutató guggolóverseny egyik legfőbb tanulságát Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő-szövetség elnöke. A versenyen nyolc egyesület és huszonkét sportoló vett rész – a nevezés feltétele pedig – biztosítandó a tehetségek jelenlétét – az volt, hogy az indulók az elmúlt öt évben nem vehettek részt a szövetség által rendezett versenyeken.

„Előzetesen nem voltak elvárásaink az indulói létszámot illetően, csak szerettünk volna egy olyan versenyt összehozni, ahol a tehetségek megmutathatják magukat és ideális helyszín lehet egy első megmérettetéshez” – mondta az ötletről a házigazda Culter Fehérvár vezetője, Deres Zsolt, aki összességében sikeresnek ítélte a versenyt, mind a résztvevők számát, mind az eredményeket illetően.

57 kilogrammos kategóriában Szilágyi Szabina (T-Fit Event), 63 kilóban Szabó Rózsa (Botond SE), 69 kilóban Raffai Eszter (Tabi Fitness Klub), 76 kilóban Kummer Klaudia (Tabi FK), 84 kilóban Helt Enikő (Tabi FK) érte el a legjobb eredményt a YouTube-on teljes egészében visszanézhető versenyen.

A csapatversenyt a Tabi Fitness Klub nyerte a Cutler Power és a Botond SE előtt.

„A hangulat nagyon jó volt, és remélem, tényleg minden résztvevő jól érezte magát, sokukkal fogunk még találkozni akár az országos bajnokságon is. Az első verseny nagyon meghatározó élmény tud lenni, sokan emiatt félnek is kicsit tőle. Más a teremben edzeni, és más kiállni, megmérettetni magad közönség, szurkolók előtt. Bízom abban, hogy jó első versenyt tudtunk szervezni a résztvevők számára” – tette hozzá Deres Zsolt.

„A felkészültségre nem lehetett panaszunk – mondta Berke Lóránd, az erőemelő-szövetség elnöke a Prémium Médiának. – Nagyon kevés hibás gyakorlatot láttunk, meggyőző volt az indulók technikai és fizikai felkészültsége is. Nagyon fontosnak tartom a hasonló tehetségkutató versenyek megszervezését és megrendezését. Azt gondolom, hogy ez a verseny is bizonyította, gyakrabban és minél több helyszínen van szükség hasonló, a versenyzői pályák elindítását célzó megmérettetésekre.”

A szövetség elnöke hozzátette, több más erőemelő szakágban is szeretnének hasonló tehetségkutató versenyeket szervezni. A Székesfehérváron megkezdett sort a férfi fekvenyomással folytatnák – lehetőleg a nyári pihenőidőszak előtt.