Részvételi rekordot és országos csúcsokat hozott a hölgyek országos bajnoksága

2021, Május 30 - 16:20

Részvételi rekordot és országos csúcsokat hozott a hölgyek országos bajnoksága

A hétvégén az angyalföldi Láng Sportcsarnokban rendezték meg a Női RAW Erőemelő Magyar Bajnokság és Csapatbajnokságot, amelyen minden eddiginél több versenyző vett részt.

„Hetven nevezés érkezett a versenyre, büszkék vagyunk a nevezési rekordra” – jelentette ki a Prémium Média & Sport Management számára Vass Gergő, a rendezvény főszervezője. – Általában mindegy ötvenen szoktak részt venni egy-egy versenyen. Egy reggel 7-kor kezdődő rendezvény délután négy-öt órára véget szokott érni, most viszont este tízre tolódott el. Férfiakat megszégyenítő erővel mutatkoztak be a hölgyek, nagyon sok újonc volt a mezőnyben. Annak ellenére, hogy a hölgyek nagy súlyokat tudnak megemelni, a nőiességük megmarad, nem kell nagydarabnak lenni, pusztán jó technikával is lehet jó eredményt elérni” – mondta a főszervező

Vass Gergő szerint két okból nőtt meg ilyen nagy mértékben a nevezői létszám. Egyrészt 2020-ban két alkalommal is elmaradt a rendezvény, a hölgyeknek legutóbb 2019 nyarán volt lehetőségük megmutatni, hogy mit tudnak, így ki voltak már éhezve a versenyzésre. Másrészt, egyre népszerűbb a sportág, évről-évre nő a létszám, a hölgyek esetében pedig az férfiakhoz képest is nagyobb ez a növekedés. Hozzátette: létszámban, színvonalban és versenyzői hozzáállásban egy kiemelkedő esemény volt, amelyet legközelebb már a nagy érdeklődés miatt kétnaposra terveznek.

„Nagyon színvonalas, különleges verseny volt, nagyon jól felkészültek a sportolók, ami az edzők munkáját is dicséri” – értékelte az eseményt a Prémium Médiának Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) elnöke. – Egyre nő a tagság és a versenyzői létszám, elindult valami a sportágban. Szép gyakorlatokat láttunk és több mint tíz országos csúcs is megdőlt. Nem szeretnék senkit sem kiemelni, többen is kiemelkedő eredményt értek el. A résztvevők nagyon pozitívnak ítélték meg a rendezvényt, olyan pénz és tárgyjutalmakat tudtunk kiosztani, amelyre korábban nem volt lehetőségünk” – tette hozzá a MERSZ első embere, aki a következő versenyre, a férfi országos bajnokság hívta fel a figyelmet, amelyet június végén rendeznek meg.


A versenyen egyperces néma csenddel emlékeztek meg Rónaszéki Andrásról, aki januári haláláig az Erőemelő Szövetség Elnöke volt. Emlékét megőrizve az MERSZ 2022-ben elindítja a Rónaszéki programot, amely segíteni hivatott az utánpótlásnevelést.