Superfight Series Hungary: Szívós ellenfélre számít, de ringrozsda nélkül készül Bereczki

2021, Május 31 - 20:11

Superfight Series Hungary: Szívós ellenfélre számít, de ringrozsda nélkül készül Bereczki

Nem érez magán ringrozsdát és már alig várja a Superfight Series Hungary hetedik gáláját Bereczki Dominik. A Perfect Fight Club harcosa múlt novemberben már az első menetben kiütötte ellenfelét, Kun Marcellt. Június 12-én a Madárfészekben egy szerb ellenfél vár majd rá.

Bő félévvel a legutóbbi gála után visszatér a Superfight Series Hungary. A legjobb magyar K1 és Muaythai harcosok seregszemléjének ezúttal is az újpesti Madárfészek, azaz a Kellner Ferenc Sportközpont ad otthont. Ezen az estén tér vissza a ringbe többek közt Bereczki Dominik is, aki emlékezetes kiütéssel, a Kun Marcell ellen már az első menetben megnyert összecsapással zárta le a 2020-as – a pandémia miatt – csonka szezonját. Mint a Perfect Fight Club sportolója fogalmaz: alig várja, hogy ismét tétmeccsen bizonyíthasson.

„A koronavírus miatt ugyan kevesebb lehetőségünk volt, de ezzel együtt is jól sikerült a tavalyi idény, jó formában éreztem magam, sikerült újabb magyar bajnoki címet nyerni, majd novemberben jött az a kiütéses győzelem. Akkor még reméltük, hogy nem az lesz az idény vége, de nemzetközi gálán már nem tudtunk elindulni decemberben...” – idézte fel a Prémium Média érdeklődésére.

Az elmúlt időszakban sok bizonytalansággal kellett megküzdeniük a hazai K1-es és Muaythai harcosoknak. A Superfigh Series Hungary 7 viszont végre konkrét célt jelent számukra. A 27 esztendős Bereczki számára sincs ez másként.


„Igyekeztünk nap mint nap úgy készülni, ha jön egy megkeresés, akkor minél hamarabb meccskész állapotban legyek. De ez mégsem ugyanolyan, mint amikor tudod a pontos dátumot, tudod, hogy ki ellen készülsz. Jó érzés, hogy újra van egy konkrét cél. Összességében jó erőben érzem magam, és ez a fél év sem volt olyan hosszú leállás. Egyáltalán nem érzek magamon ringrozsdát, de ezt persze bizonyítani is tudni kell.”

A korábban 71 és 75 kilogrammban is magyar bajnoki címet nyert Bereczkire szerb rivális vár majd a júniusi gálán.

„Az biztos, hogy szívós ellenfél lesz. A balkániakról mindig elmondható ez. Különösen oda kell majd figyelnem, mert elég lehet egy pillanatnyi kihagyás is... Ugyanakkor magabiztos vagyok. Nincs különösebb célkitűzésem, szeretném a maximumot kihozni magamból és tovább javítani a mérlegemen. Bízom abban, hogy a Superfight Series hetedik gálája jó alapot ad majd egy a tavalyihoz hasonlóan eredményes évhez.”

Bereczki hozzátette, reméli, hogy minél több néző előtt léphet majd ringbe a Madárfészekben, a vírushelyzet pedig mihamarabb lehetővé teszi azt is, hogy külföldi gálákon szerepeljen. Mint mondta Hollandiában, valamint több ázsiai országban is figyelik a lehetőségeket, így az sem kizárt, hogy a júniusi, budapesti mérkőzés után nemsokkal újabb nemzetközi megméretés vár majd rá.