Részvételi rekordot és országos csúcsokat hozott a férfiak országos bajnoksága

2021, Június 28 - 09:19

Részvételi rekordot és országos csúcsokat hozott a férfiak országos bajnoksága

A hétvégén az angyalföldi Láng Sportcsarnokban rendezték meg a férfi RAW Erőemelő Magyar Bajnokság és Csapatbajnokságot, amelyen minden eddiginél több versenyző vett részt.

„Ennek a kétnapos bajnokságnak az az érdekessége, hogy Magyarországon először egyszerre kettő platformon versenyezhettek az erőemelők – árulta el Boda Gábor, a Prémium Média & Sport Management ügyvezetője. – Számunkra is nagy kihívás volt ennek a megszervezése, úgy néz ki, hogy sikeres, mindenkinek tetszik. Reméljük, hogy lesz majd még folytatása. Ez az idő szempontjából nagyon praktikus, így is két napos a rendezvény, ha ez nem lenne, akkor biztosan az éjszakába nyúlt volna a program” – folytatta a szervező. Hozzátette: ezen a rendezvényen mutatták be az erőemelő szövetség új dizájnját, amely elnyerte mindenki tetszését.

„Nagyságrendileg 150 sportoló érkezett a versenyre, ami rekord, korábban sosem volt ekkora részvétel” – jelentette ki Prémium Média érdeklődésére Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) elnöke. – Mindenki meg van elégedve a versennyel. A szövetség történetében először rendeztünk versenyt két platformon, szerencsére minden gördülékenyen ment. Meg tudtuk úgy oldani a hangosítást is, hogy ne hallatszódjon át a másik helyszínre. Megdőlt a nevezési rekord, számos országos csúcs is, virágzik a sportág” – folytatta az elnök. „Elég sok újonc volt a mezőnyben, ők is mind jól felkészülve érkeztek ide, ez az edzők munkáját dicséri. Nagyon sok versenyző okozott számomra pozitív meglepetést” – zárta szavait.

„A két nap során két tucatnyi rekord dőlt meg” – árulta el Kromek András, a MERSZ elnökségi tagja. – Olyan népes volt a mezőny férfi 93 és 105 kg-os kategóriában, mint sokszor egy komplett magyar országos bajnokság. Közel 40 nevező volt ezekben a számokban. Minden tekintetben szintet léptünk. Természetesen kezdetben voltak hibák, ma már viszont minden flottul ment. A Prémium Média & Sport Management nagyban hozzájárult a rendezvény sikeréhez. Olyan sportikonok jöttek el a rendezvényre, mint Mészáros László világbajnok fekvenyomó vagy Árvai István világbajnok erőemelő sporttárs. Mindketten pozitívan nyilatkoztak a rendezvényről, amely a visszajelzések alapján nemzetközi viszonylatban is helytállna.”

Kromek András szót ejtett a soron következő eseményekről is, amelyeket ugyancsak a Prémiummal valósítanak meg. „A következő rendezvényünk egy kupaverseny lesz Nagykállón, aztán Siófokon tartunk egy rendezvény. Rá néhány hétre lesz Sárbogárdon egy férfi-női fekvenyomó bajnokság, majd Baján tartunk egy másodosztályú erőemelő versenyt, amely egy újabb állomása a sportág népszerűsítésének.”

A RAW Erőemelő Magyar Bajnokság dobogósai - Open kategória:
-66 kg: 1. Somodi Vince, 2. Takács László, 3. Békési Norbert
-74 kg: 1. Pásztor Tamás, 2. Póta László, 3. Posta Krisztián
-83 kg: 1. Zavesicki Richárd, 2. Zmák Szilárd, 3. Heves Balázs
-93 kg: 1. Horváth Péter, 2. P. Nagy Bálint, 3. Susa Dávid
-105 kg: később
-120 kg: később
-120+ kg: később

Ifjúsági kategória:
-74 kg: 1. Nagy Zoltán, 2. Szabó Balázs, 3. Kacsó Kristóf
-83 kg: 1. Olej Roland
-93 kg: 1. Susa Olivér, 2. Füzesi Marcell, 3. Váradi Márk
-105 kg: később
-120 kg: később
-120+ kg: később

Junior kategória:
-59 kg: 1. Dékány Márk
-74 kg: 1. Posta Krisztián, 2. Póta László, 3. Dömötör Attila
-83 kg: 1. Kremzner Gábor, 2. Lapat Balázs, 3. Csinos Márk
-93 kg: 1. Susa Olivér, 2. Baffia Dániel, 3. Epinger Ákos
-105 kg: később
-120 kg: később
-120+ kg: később

Masters kategória:
-74 kg: 1. Solymosi Péter, 2. Béres Zsolt -83 kg: 1. Juhász Attila -93 kg: 1. Budai Balázs -105 kg: később
-120 kg: később
-120+ kg: később