Bartók Dávid: jöhet az újabb Superbody-arany és a nemzetközi mezőny!

2022, Október 16 - 09:50

Bartók Dávid: jöhet az újabb Superbody-arany és a nemzetközi mezőny!

A minél jobb formaidőzítés érdekében az október eleji hazai versenyeket kihagyja, a november 5-ei Superbody testépítő- és fitnessversenyre azonban tántoríthatatlanul készül Bartók Dávid. Az athletic-kategória tavalyi győztese úgy érzi, most még jobb állapotban van, mint egy évvel ezelőtt, a felkészülés hasonló szakaszában volt. Ez pedig nem véletlen, a megszokottól eltérően ugyanis tavaszra is komoly terveket szövöget...

„A személyi edzőmmel, Sántha Tamással úgy terveztük meg ezt az idényt, hogy a Superbody legyen az első versenyem, ésazutánfogok még két másik versenyen indulni. Nem véletlenül hagytuk ennyire későre az idénykezdést, ugyanis szeretnénk a formámat átmenteni, és még tovább faragni tavaszra, ott pedig megcélozni egy profi kártyát és minél több nemzetközi megmérettetésen részt venni” – jelentette be a Prémium Média érdeklődésére Bartók Dávid.

A székesfehérvári CutlerGymben készülő, 1993-ban született sportoló a tavalyi sikerek – a többi közt kategóriagyőzelem a Superbody 2021-en – nyomán döntötte el, hogy szeretné, ha az idei idénye az átállásról szólna, a közeljövőben pedig több lehetősége lenne nemzetközi porondon bizonyítani.

„Tamással gondolkodtuk az október eleji PCA Remzső Ferenc emléktornán, de végül arra jutottunk, hogy túl korai lenne, koncentráljunk inkább a Superbodyra, és így próbáljunk biztosra menni, hogy át tudjuk majd menteni a csúcsformát tavaszra is. Ami a felkészülést illeti, ha a tavaly szeptemberi formámat nézzük, most kicsivel szárazabb vagyok, viszont összességében energikusabbnak érzem magam, így azt mondom, novemberre bőven jobb állapotban leszek, mint egy éve voltam.”

Ha ez így lesz, aggódhatnak az athletic-kategória indulói, hiszen a címvédőt még nehezebb lesz legyűrni, mint egy éve lett volna.

„Egyértelmű cél, hogy megismételjem a tavalyi győzelmemet. Igyekeztem mindent alárendelni a felkészülésnek. Mivel a hétköznapokban fizikai munkát végzek festőként, ezért a többséggel ellentétben a szénhidrátot nem vonhatom meg magamtól teljesen. Inkább a másik irányba indultunk el és napi 200 grammal növeltük a húsbevitelemet, ami segít abban, hogy ne legyenek kalóriadeficitesek a munkanapjaim. Összességében pedig sokkal jobban érzem magam a bőrömben, legyen szó akár a munkáról, akár az edzésekről” – árult el egy kulisszatitkot a felkészüléséről.

„Eltökélt vagyok, hogy ebből az idényből még a tavalyinál is többet hozzak ki. Utána pedig jöhet a tavasz, hogy beugorjak egy kicsit a nemzetközi nagyok közé” – tekintett előre optimistán Sántha Tamás tanítványa.

a Spíler TV-n találkozhatnak majd hónapról hónapra a nézők.