Tischler Csaba legalább 50 éves koráig versenyezne

2022, Február 26 - 15:54

Tischler Csaba legalább 50 éves koráig versenyezne

Február elején megkezdte a felkészülést a 2022-es őszi szezonra Tischler Csaba. A 45 éves testépítő továbbra is Ozorán él, azonban most már Simontornyán és Tamásiban történnek az edzései.

„Továbbra is heti hat napot edzem, minden izomcsoportot egyszer edzem meg, a láb ketté van szedve combfeszítőre és combhajlítóra” – árulta el Tischler Csaba a Prémium Média & Sport Management Zrt. érdeklődésére. – Egyszer itt, egyszer ott vagyok, egy kicsit ingázok a két edzőterem között. Nincs most jelenleg külső szem, aki nekem segítene, egyedül készülök. Jelenleg 89 kiló vagyok, ha felmenne a súlyom 94 kg-ra, akkor meg tudnám célozni a 88 kg-ot szárazon. Ha két-három kiló izmot fel tudnék szedni idén, akkor a -90 kilogrammos kategóriában sokkal izmosabban tudnék megjelenni. Ezt a kategóriát szeretném kimaxolni” – tette hozzá a sikeres testépítő.

Tischler Csaba a 2021-es őszi szezonban előbb a Krikó Kupán, majd a FitParádén mérette meg magát, akkor 85 kilogramm volt a versenysúlya. Előbbi versenyen a 40 év feletti kategóriában második, az open kategóriában pedig harmadik lett. Aztán a FittParádén a -90 kilogrammos és a masters kategóriában is elsőként zárt.

„A versenyek után volt egy három hónap pihenőm, ahol ugyanúgy edzettem tovább, és igyekeztem megtartani a formát. Lehetett viszont egy picit csalni, lazítani, nem volt lelkiismeretfurdalásom, ha egy héten egy edzést kihagytam.Most már ez egy nagyon intenzív időszak, ilyen nem történhet meg. Ez a tömegnövelési időszak július közepéig tart majd, akkor kell elkezdenema 12 hetes diétát, utána tudok színpadra állni” – ismertette felkészülését a testépítő.

„A Fittparádén -90 kilogrammos kategóriában szeretnék majd indulni, csak izmosabban. Nem tudom, milyen mezőny lesz, az első hely a cél, de mindenképp szeretnék dobogós helyen végezni” – mondta Tischler Csaba, aki Nagyváradra, az Apollo Classicra is szeretne visszatérni, ahol 2019-ben ugyancsak győzni tudott.

„Azóta a pandémia miatt nem rendeztek ott versenyt. Három éve a -80 kilogrammos kategóriát nyertem meg, Nagyváradon is minimum egy dobogót szeretnék. Egyelőre ez a két verseny tűnik biztosnak idén. A versenynaptár még nincs kész teljesen, még próbáljuk az időpontokat összefésülni, még egy versenyt szeretnék, ez erősen függ majd az anyagi lehetőségeimtől” – tekintett előre Tischler.

„Kétgyerekes családapa vagyok, nem egyszerű a helyzet. Hat éve kezdtem el újra edzeni, most van az az időszakom, amikor megtehetem azt, hogy foglalkozhatok egy kicsit a hobbimmal. Az életkorommal nem foglalkozom, sokszor olyan versenyzők állnak mellettem a színpadon, akik a fiaim lehetnének. Még egy öt évet mindenképp szeretnék versenyezni, a többit aztán majd meglátjuk” – zárta szavait.